Alles over Foundational Practitioner worden als je al Reconnective Healing hebt gedaan

Als je eerder Level I/II van The Reconnection® hebt gevolgd, weet je al hoe bijzonder het werken met de Reconnective Healing frequenties™ is. De simpliciteit, de pracht en kracht van dit werk doet zelfs doorgewinterde practitioners nog dagelijks verstillen en verbazen.

Misschien heb je wel iets gehoord over de vernieuwing van het programma. De organisatie heeft in haar communicatie naar buiten soms onhandige stappen gezet en mensen in verwarring gebracht. Daarom wordt hier opnieuw uitgelegd hoe het zit en wat we te bieden hebben.

De organisatie van The Reconnection heeft de structuur van de trainingen helemaal omgegooid. De organisatie wil graag meer en meer erkenning in de "gewone" medische wereld en daarom zijn de programma's nu anders dan voorheen. Iedereen die nu de Trainingsprogramma's Level I & II volgt, wordt klaargestoomd voor een professionele aanpak en (door)start van een eigen praktijk. Het doel is dat iedereen die de training heeft gevolgd, vol zelfvertrouwen en met voldoende praktische handvaten aan de slag kan. Level I & II wordt nu ook in vier dagen gegeven, terwijl dit voorheen in de helft van de tijd gebeurde. Bij dit nieuwe programma hoort ook een nieuwe titel; bij succesvolle afronding mag men zich Reconnective Healing Foundational Practitioner (RHFP) noemen.

SeminarVoor iedereen die de seminars heeft gevolgd vóór 2014, biedt de organisatie óók de mogelijkheid om die nieuwe status te behalen. Door deze vernieuwing te doen, oftewel de "Legacy deelname", leer je beter over Reconnective Healing te communiceren, krijg je meer diepgang in je kennis en achtergronden op gebied van de wetenschap, kunst en filosofie, en krijg je nieuwe, inspirerende manieren aangereikt om met de frequenties te spelen en werken. Om als "Legacy" deelnemer je status te vernieuwen, kun je je met korting inschrijven voor het nieuwe Level I & II trainingsprogramma. Door het programma in zijn geheel bij te wonen, en met de "Standards in Practice" (standaarden omtrent praktijkvoering) akkoord te gaan, verkrijgt men de titel "Reconnective Healing Foundational Practitioner".

De inhoud van het werk is niet veranderd - de frequenties zijn nog steeds de frequenties en die doen hun werk in hun eigen overweldigende kracht. Wat anders en nieuw is, is de praktische ondersteuning die nu aan practitioners wordt gegeven. De professionele standaard is verhoogd. Leren nóg beter te voelen, nóg meer te begrijpen, nóg meer los te kunnen laten van wat overbodig is, en nóg meer met zekerheid als ambassadeur van Reconnective Healing® de wereld in te kunnen treden. Het is dus zeker niet zomaar een herhaling van een eerder seminar - je zult merken dat er veel meer inhoud is. Bekijk zeker de filmpjes op deze pagina van collega-practitioners die hun status van Foundational Practitioner al hebben behaald. 

 

Wat mag ik nog wel en niet doen?

The Reconnection® wil iedereen die de Level I/II seminars al heeft gevolgd de kans geven om de status van Reconnective Healing Foundational Practitioner te behalen. Als je ervoor zou kiezen die stap niet te zetten, kun je nog steeds met Reconnective Healing® werken voor jezelf, je directe familie en huisdieren - zoals gezegd: de frequenties zijn nog steeds de frequenties en dat kan niemand je ooit afnemen. Onze Foundational Practitioners wordt ook gevraagd om zich te houden aan de "Standards in Practice", de standaarden voor praktijkvoering. Als dat niet bij je past, vragen we je ook niet om daar toch mee akkoord te gaan - dan is het simpelweg nog niet je tijd om de status van RHFP aan te nemen - en daar is niets mis mee! Die titel is bedoeld voor eenieder die zich écht wil toeleggen op Reconnective Healing® en die zich 100% in de filosofie en praktijkstandaarden kan vinden.

Vanaf 1 januari 2016 worden uitsluitend mensen die de nieuwe status van RHFP hebben behaald erkend door de organisatie van The Reconnection als professionele practitioner van Reconnective Healing®. Alleen RHFP'ers worden nog op de directory op de website van de organisatie vermeld. Ook worden uitsluitend Reconnective Healing® sessies van RHFP'ers geaccepteerd voor de ingangseis voor deelname aan Level II. Als iemand wil deelnemen aan Level II, is het een voorwaarde voor deelname, dat hij of zij een Reconnective Healing® sessie heeft gehad van een RHFP'er.

Als je ook Level III succesvol hebt afgerond, en je The Reconnection® kunt faciliteren, is er een extra stap. Behalve je titel RHFP te behalen, wordt je gevraagd om aan een mentor te laten zien dat je The Reconnection® op de juiste manier uitvoert (of, als je dat liever wilt, kun je het nieuwe trainingsprogramma volgen). In de loop der jaren is gebleken dat veel mensen niet meer precies alle punten en lijnen op de perfecte manier uitvoeren, of zelfs compleet andere dingen doen. Omdat het zo'n specifiek en precies proces is, is die perfectie wel degelijk enorm belangrijk. De nieuwe titel voor erkende practitioners van The Reconnection®, voorheen Level III genoemd, is The Reconnection-Certified Practitioner - en Level III wordt nu dan ook Reconnection-Certified Practitioner Program (RCPP) genoemd. Om de titel van RCP te kunnen behalen moet je eerst de titel van RHFP behalen.Meta Slider - HTML Overlay - NadiaDemo

Vanaf 1 januari 2016 worden uitsluitend Reconnection-Certified Practitioners nog erkend om The Reconnection® te kunnen faciliteren. Hier wordt geen onderscheid gemaakt tussen familie of "buitenstaanders" - The Reconnection® is immers altijd een betaald proces, omdat de betaling van de €333,- onderdeel uitmaakt van The Reconnection® zelf. Reconnection-Certified Practitioners moeten bovendien elke twee jaar zichzelf opnieuw crediteren door te laten zien dat ze nog stééds het proces helemaal goed uitvoeren.

 

Hoe behaal ik mijn nieuwe status?

Voor Level I/II

Als je de seminars in 2013 hebt gevolgd, is het enige wat je hoeft te doen een huiswerkopdracht te maken. Je kunt dit aanvragen in een email naar PractitionerInfo@TheReconnection.com.

Als je de seminars vóór 2013 hebt gedaan, kun je de Legacy Training van Level I en II doen om de status Reconnective Healing Foundational Practitioner te behalen.

In 2015 is Eric Pearl in Nederland geweest. Als je interesse hebt om je Legacy Training in 2017 te volgen in Nederland (het is nog niet zeker, maar er zijn onderhandelingen gaande voor een programma in 2017), of in één van de omringende landen, neem dan contact met me op door me een email te sturen.

 

Reconnective Healing® sessie

Iedereen die de status van RHFP wil behalen, moet op enig moment voorafgaand aan het seminar, eens een Reconnective Healing® sessie hebben ervaren (als cliënt dus). Dat geldt dus ook voor mensen die de vernieuwing doen. Je wordt gevraagd de naam van een RHFP practitioner op te geven die een sessie voor jou heeft gedaan. 

De reden hiervoor is dat de organisatie het belangrijk vindt dat iedereen die dit werk professioneel gaat aanbieden, zelf óók weet wat het is om een sessie van A tot Z te ervaren. Dit kan natuurlijk een betaalde sessie zijn geweest, maar dat mag ook een sessie zijn geweest waar 'fair financial exchange' (dus eerlijke financiële uitwisseling) tegenover stond - zolang het een volledige sessie (min. rond de 30 minuten) betrof, waarbij je in dezelfde ruimte was als je practitioner. Als je bijvoorbeeld een volledige RH sessie hebt uitgewisseld met een collega, is dat óók voldoende. Het eerdere deelnemen aan het seminar en de oefeningen die daar zijn gedaan, terwijl je op de massagetafel lag, gelden niet als sessie. Ook is het ondergaan van The Reconnection® niet hetzelfde, en voldoet dat niet voor deze ingangseis.

Je hoeft natuurlijk geen nieuwe sessie te doen, als je die al eens in het verleden hebt ervaren, en je je nu inschrijft voor de Legacy training. Nogmaals, het gaat er echt maar om dat je zelf ervaren hebt wat het is om een Reconnective Healing® sessie te ervaren!

 

Voor Level III

Als je Level III vóór 2014 hebt afgerond, kun je de volgende stappen volgen voor het behalen van de status van Reconnection-Certified Practitioner:

  1. Behaal je status als RHFP
  2. Toon aan dat je The Reconnection® op de juiste manier ten uitvoer brengt, op één van de volgende manieren:
    • Maak een afspraak voor Credentialing bij een erkende mentor. Deze afspraak duurt 30-45 minuten, waarin je moet laten zien dat je alle punten en lijnen van The Reconnection® zonder aanwijzingen op de juiste manier kunt uitvoeren.
    • Volg een opfriscursus van The Reconnection-Certified Practitioner Program, gegeven door een erkende mentor. Zo'n cursus is bedoeld voor mensen die nog wat "puntjes op de i" moeten zetten voordat ze zelfverzekerd op een Credentialing-afspraak kunnen laten zien dat ze alle onderdelen van The Reconnection® precies weten.
    • Volg het volledige, nieuwe The Reconnection-Certified Practitioner Program. Dit is van toepassing voor mensen die zichzelf moeten her-introduceren met The Reconnection® alvorens ze dit met zekerheid en op de juiste wijze kunnen uitvoeren. Daarna moet dit nog op een Credentialing-afspraak worden laten zien.

 

Op dit moment staan er geen opfriscursussen gepland in Nederland, maar wil je op de hoogte blijven van toekomstige plannen? Stuur dan even een bericht. Ook staan er nog geen nieuwe RCPP's gepland in Nederland. We verwachten dat er op korte termijn mogelijk wel opfrisdagen en/of volledige RCPP's gepland zullen worden, omdat er veel vraag naar is. Stuur een e-mail als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe programma's (vergeet dan niet te vermelden in welke programma's je specifiek interesse hebt).

Video's practitioners die vernieuwing hebben gedaan

 

Bekijk onderstaande filmpjes van collega-practitioners die de vernieuwing hebben gedaan en hun ervaringen daarover delen. Ze vertellen over de nieuwe inhoud en hoe het hen heeft geholpen nieuwe stappen te zetten op hun pad als Reconnective Healing® practitioners.

Klik rechtsonderaan de video op het tweede icoontje van links, met 'Subtitles/cc' om Nederlandse ondertiteling erbij te toveren!!


 

Hoor wat Eric te zeggen heeft over de nieuwe online Level I training! 

In dit filmpje vertelt Eric wat de nieuwe Online Level I training inhoudt en kun je een kijkje achter de schermen nemen. Het is vooralsnog uitsluitend in het Engels, en Nederlandse ondertiteling volgt hopelijk snel!