Wat kan ik verwachten tijdens een Reconnective Healing® sessie of The Reconnection®? Wat is de beste manier om me erop voor te bereiden? Wat kan ik doen om het zo effectief mogelijk te laten zijn?

Elke ervaring van Reconnective Healing® is uniek. Vaak treden de gerapporteerde healings onmiddellijk op in slechts één sessie. Soms duurt het iets langer voor de healing zich ontvouwt. Als je geluk hebt, komt je healing in de vorm die je gehoopt had; als je écht geluk hebt, komt het in een vorm waar je niet eens aan gedacht had, één die het universum speciaal voor jou in gedachten had.

Healings kunnen in alle vormen optreden. De beste manier om de healing toe te staan is door in een verwachtingsvolle staat te zijn, zonder specifieke verwachtingen of hechting aan het eindresultaat.

Wees in een ontspannen atmosfeer, lig op je rug op een massagetafel of welke andere comfortabele inrichting je dan ook gekozen hebt, doe je ogen dicht en neem waar. Uitsluitend waarnemen. Observeer. Word zowel de observeerder als de geobserveerde. Onttrek je deelnemende gedachtenproces en observeer simpelweg als er iets waar te nemen is, zowel als wanneer er niets waar te nemen is. Lig daar en laat het los, alsof je simpelweg wat onverwachte rusttijd hebt.

Ik zou niet suggereren om je hoofd leeg te maken of nergens aan te denken. Per definitie hebben mensen moeite met het concept om nergens aan te denken. Het verstand gaat altijd door. Ik stel voor dat je simpelweg waarneemt wat er zich ook maar aan je aandacht aandient. Dit geeft je iets te doen en heeft de neiging de spanning te verminderen die vaak optreedt als je probeert nergens aan te denken en dan vaak op te merken dat je niet weet hoe dat moet. Plaats je aandacht in je lichaam en sta het toe om door je heen te reizen. Door te observeren wat je ook maar als ongewoon gewaarwordt, heb je genoeg om je geest mee bezig te houden zonder te verzanden in hoe het “zou moeten” of juist “niet zou moeten”.

Adem niet op een speciale manier, visualiseer geen ontspannende scènes of gewenste resultaten, mediteer niet, repeteer geen mantra’s, stil of anderszins, en “doe” niets anders dan ik al heb genoemd waarvan je zelf of iemand anders denkt dat het zal “helpen”. Dat doet het niet. Het zal simpelweg hetgeen wat je in je eentje kan doen tot uitwerking hebben en interferen met de mogelijkheid om van de volwaardigheid en realiteit van de ervaring te kunnen genieten. En als dat het geval is, kun je net zo goed thuis blijven. Wanneer je bereid bent om los te laten en geen poging doet om te “sturen” of de ervaring te versterken, wanneer je ego voldoende uit de weg is zodat je niet probeert om van iets moois nog mooier te maken (de “lelie vergulden”), dan ben je klaar om te ervaren wat Reconnective Healing® anders maakt, wat The Reconnection® echt maakt.

Posted in: Healing sessies